Programació
Dimarts 3
Dimecres 4
Dijous 5
Divendres 6
Dissabte 7
Tots els dies
Dimarts 3
Dimecres 4
Dijous 5
Divendres 6
Dissabte 7
Inauguració exposició ‘ErMEMgol’
Dimarts, 3 d'octubre de 2023   -   19:00 h.
Lloc: Sala Marsà
Preu: Gratuït

Ermengol, un dels referents de l’humor gràfic del nostre país, ens exposa una mostra de les seves millors caricatures, il·lustracions, dibuixos, escultures i poesia visual que ha fet per a El Jueves, Playboy, Segre, Diari d’Andorra, La Mañana o  Núvol. No et perdis durant tota la setmana l’obra d’un dels grans!

Horaris exposició:
De dimarts 3 a divendres 6, de 19 h a 21 h.
Dissabte 7 i diumenge 8, de 19 h a 21 h i de 12 a 14 h.

+
Xerrada ‘Riure per informar o informar per no plorar?’
amb el ninotaire Ermengol, i els il·lustradors i dissenyadors Jordi Calvís i Lupe Ribot
Dimarts, 3 d'octubre de 2023   -   20:00 h.
Lloc: La Soll
Preu: Gratuït

Els tres referents lleidatans de l’humor gràfic, reflexionaran sobre la crítica social des de l’humor gràfic, el paper del ninotaire en l’era del Twitter, l’anunciada mort de la premsa escrita i l’hipersensibilitat. És el mem la vinyeta dels que no saben dibuixar? És el ninotaire l’únic que pot dir veritats com a punys? El boom de la il·lustració està matant l’ofici? Totes aquestes preguntes i molt més es tractaran en una taula rodona que hagués encaixat en “jueves” però serà en dimarts.

+
“En parlem” – Salut mental, joves i humor
Dimecres, 4 d'octubre de 2023   -   20:00 h.
Lloc: La Soll
Preu: Gratuït

Dues butaques estaran a disposició de les joves durant tot Lo Memefest per parlar d’aquelles problemàtiques que afronten en el seu dia a dia i que posen en risc la seva salut mental. Vine a la xerrada inaugural de la campanya creada per Ocell de Foc Ponent i Quàlia oberta a tothom.  Asseu-te i en parlem!

+
Improsia
Dimecres, 4 d'octubre de 2023   -   21:30 h.
Lloc: Plaça de les Nacions
Preu: Gratuït. Prioritat per als Memecenes.

Nit d’improvisacions i escenes surrealistes. La companyia lleidatana Improsia torna a Lo Memefest per trencar tots els esquemes amb els seus esquetxos. El públic proposarà els temes i els actors deixaran anar la imaginació per començar a escalfar les mandíbules.

+
Correbars de l’Expomeme “Tàrrega: back to the future”
Dijous, 5 d'octubre de 2023   -   19:30 h.
Lloc: Itinerant per bars ciutat (Inici a La Soll)
Preu: Gratuït

Tàrrega, any 2023. Un descobriment pot alterar tot el passat. Només uns ‘herois’ poden fotre enlaire que Tàrrega s’acabi convertint en la ciutat més important de tots els temps. Aquí comença l’aventura. Tàrrega: back to the future. 

No et perdis aquesta aventura amb un correbars que començarà a La Soll i passarà pel Kirikú, Mersi Persi, Marina i Ateneu on es projectaran els vídeos i oferiran pinxos especials!

+
La Sotana
Dijous, 5 d'octubre de 2023   -   22:00 h.
Lloc: Teatre Ateneu
Preu: 12 euros o Pack Memecenes.

El que diuen, va a missa. Aterra a Tàrrega el podcast més irreverent del panorama català de la mà d’Andreu Juanola, Manel Vidal Boix, Joel Díaz, Modgi i Enric Gusó. Barça, cerveses i veritats com a temples faran tremolar tots els ciments del Teatre Ateneu, l’epicentre de l’establishment a la capital de l’Urgell. Què pot anar malament?

+
Taller “Poesia visual. Des de Joan Brossa a @elpolyklin”
amb @elpolyklin + @eltrodeponent
Divendres, 6 d'octubre de 2023   -   19:30 h.
Lloc: La Soll
Preu: Gratuït

Elpolyklin i eltrodeponent, dos artesans de la fantasia visual de TwitterCat, ens explicaran l’evolució i el panorama actual del shiposting gràfic. També investigarem sobre les últimes tendències, tot ensenyant exemples virals propis i farem descoberta sobre com crear-ne per esdevenir el Rei del Mem.

+
Primer OktoberFest Targarí
Divendres, 6 d'octubre de 2023   -   21:00 h.
Lloc: La Soll (es podrà recollir el sopar entre les 21h i les 22h)
Preu: Pack Memecenes (Inclou frankfurt, patates i beguda)

Per mantenir l’esperit comerciant del targarí de tota la vida, neix el primer Oktoberfest targarí. Cerveses, frankfurts, ketchup i camises a quadres no faltaran per viure una torradera única i inoblidable. Du bist ein Esel!

+
“Crida als ocells de colors llampants” amb Òscar Andreu
PREESTRENA A LO MEMEFEST!
Divendres, 6 d'octubre de 2023   -   22:30 h.
Lloc: Teatre Ateneu (Aforament limitat)
Preu: 12 euros o Pack Memecenes.

Òscar Andreu (persona bilingüitzada) escriu i interpreta un monòleg de comèdia sobre el passat, el present i, sobretot, el futur del català. El còmic explica en primera persona les històries disparatades, hilarants i 100% reals d’un catalanoparlant a la capital de Catalunya. El català ha sobreviscut a alguns dels cabrons més infames de la Història… Sobreviurà als catalans?

+
Vermut-debat: “Què diria ara Rubianes?”
Dissabte, 7 d'octubre de 2023   -   12:30 h.
Lloc: La Soll
Preu: Gratuït. Prioritat per als Memecenes.

Taula rodona amb referents de l’humor català i amics de Rubianes com Joan Lluís Bozzo, Rosa Andreu i Lucila Aguilera. Amb la figura de Pepe Rubianes com a referent, debatrem sobre què diria ara l’humorista davant la la puixança de l’ultradreta i com es pot combatre amb humor. El públic també podrà participar i s’aniran exposant diversos exemples per reflexionar sobre el tema amb la moderació de la periodista Marina Rúbies.

+
Projecció ‘Rubianes Solamente’ als Cinemes Majèstic
Dissabte, 7 d'octubre de 2023   -   17:30 h.
Lloc: Cinemes Majèstic (aforament limitat)
Preu: 5 euros o Pack Memecenes.

Reviurem el monòleg més estimat de Pepe Rubianes. Un show que va estar en cartellera durant més de 10 anys al Teatre Capitol de Barcelona i que va rodar per tota Catalunya. Humor directe, cru, intel·ligent i devastador que ens farà reflexionar sobre si l’humor de fa 20 anys era més contundent que l’actual.

+
La nit dels monòlegs
amb Andrés Fajngold, Carmen Romero, Març Llinàs, Yael Brusca, Fran Fontrodona, Alba Segarra. Presenta: MC Donatello
Dissabte, 7 d'octubre de 2023   -   22:30 h.
Lloc: Mercat Municipal (aformant limitat)
Preu: 10 euros o Pack Memecenes.

Un argentí, una madrilenya, un mallorquí, una santpolenca, un barceloní i una fuliolenca es troben al Mercat Municipal de Tàrrega… Podria ser l’inici d’un acudit boomer, però no, és el line-up de l’Stand Up de Lo Mememfest 2023. El moment més esperat de cada any amb dosis inherents d’humor irreverent no apte per a totes les sensibilitats.  

+
La Memefesta
Dissabte, 7 d'octubre de 2023   -   00:00 h.
Lloc: Mercat Municipal
Preu: Gratuït

La festa més random de la nit targarina tornarà a servir d’excusa per poder-ho donar tot a ritme dels DJs més LoL de les nostres terres. Tremola, Beat Festival!

+
Artistes convidats
La Sotana
Òscar Andreu
Andrés Fajngold
Carmen Romero
Març Llinàs
Yael Brusca
Fran Fontrodona
Alba Segarra
Bozzo
Rosa Andreu
Lucila Aguilera
Elpolyclin
Eltrodeponent
Improsia
Ermengol
Entrades a la venda →
Organitza
Col·labora